ThemaWorkshops                                  

ThemaWorkshops

De MonitorGroep heeft ruim 20 jaar ervaring in onderzoek en het doorvoeren van verbeteringen in organisaties Met die ervaring hebben we bijzondere workshops en trainingen ontwikkeld waarmee u aan de slag gaat met de resultaten van een medewerkers– of klantenonderzoek.

We weten goed wanneer verbeteringen succesvol zijn en we zien vijf succesfactoren. Al onze workshops, trainingen en besprekingen zijn hierop gebaseerd.

  1. We kijken vooral naar de dingen die er wél zijn of die u wél kunt veranderen.
  2. We houden het klein: de ambitie mag groot zijn, maar we beginnen met kleine stappen.
  3. Onze workshops en trainingen geven energie. We werken veel met oefeningen en praktijkvoorbeelden.
  4. Verbeteringen moeten vanuit de medewerkers zelf komen.
  5. Een workshop of training gaat altijd samen met een meting (een test, vragenlijst, feedback).

Onze werkwijze is gebaseerd op de principes van de positieve psychologie, appreciative inquiry en lean management.

 

Uitgelicht: Workshop Werkgeluk

Gelukkige medewerkers presteren beter. Maar wat is nu de sleutel tot werkgeluk? In de workshop Werkgeluk ontdekken de deelnemers hun eigen werkgeluk en krijgen ze inzicht in hun sterke punten. Ze oefenen in het geven van complimenten en leren op een positieve manier keuzes te maken in het werk.
We laten voorbeelden zien van organisaties die gericht aandacht besteden aan het geluk van de medewerkers. Tijdens de workshop werken de deelnemers aan hun eigen geluksposter.

Praktische informatie: max. 15 deelnemers, 3 uur, in-company

Uitgelicht: Duurzaam Inzetbaar

Duurzaam inzetbare medewerkers hebben een aantal dingen gemeen: ze worden uitgedaagd en geïnspireerd door hun werk, ze zijn fysiek en mentaal fit, ze bewegen mee met veranderingen en werken actief aan hun persoonlijke ontwikkeling. In deze workshop gaan we in teams aan de slag met deze onderwerpen. Medewerkers brengen in kaart hoe ze hier invulling aan willen geven op hun werk en worden daarbij ondersteund met tips en suggesties. Het resultaat: een organisatie met energieke, gezonde en gemotiveerde medewerkers die effectief en met plezier doorwerken tot ver na hun 67e.

Praktische informatie: team van 10-15 deelnemers, 3 uur, in-company