Kernwaarden                                      

Wat maakt uw organisatie uniek?

Kernwaarden geven aan waar uw organisatie voor staat. Ze zitten in het DNA en maken uw organisatie uniek. Deze positieve waarden zijn zichtbaar in het gedrag en de manier van werken van uw medewerkers. Zo hebben ze een grote invloed op de organisatiecultuur. U kunt ze gebruiken als kompas voor het gedrag van uw medewerkers. Intern om een cultuur te creëren die aansluit bij datgene waar u als organisatie voor wilt staan. En extern om uw merk en imago te versterken door een stabiele en consistente koers te volgen.

Inhoud

Met de TevredenheidsMonitor toetst u uw kernwaarden. U vraagt uw medewerkers in hoeverre volgens hen de kernwaarden op dit moment daadwerkelijk uitgedragen worden door de organisatie. Daarnaast besteden we aandacht aan de mate waarin medewerkers achter de kernwaarden staan. Hierdoor maakt u inzichtelijk of de kernwaarden echt in het DNA van de organisatie zitten.

Module

Wanneer u nog geen kernwaarden heeft kunt u de adviesvragenlijst uitbreiden met de Module Kernwaarden (oriënteren). Met deze module geven we inzicht in de kernwaarden van uw organisatie door concreet en zichtbaar gedrag van de medewerkers te meten.

Heeft u kernwaarden en wilt u toetsen in hoeverre de huidige kernwaarden overeenkomen met de gewenste kernwaarden, dan kunt u de adviesvragenlijst uitbreiden met de Module Kernwaarden (toetsen). We meten dan van alle kernwaarden in hoeverre medewerkers de huidige kernwaarden herkennen in hun dagelijkse werk en hoe belangrijk ze deze waarden vinden.