Duurzame Inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

Wanneer ben je duurzaam inzetbaar? Duurzame Inzetbaarheid staat in veel organisaties hoog op de agenda. Medewerkers moeten langer doorwerken dan voorheen en goed kunnen inspelen op de snelle veranderingen in de markt. Het is daarom belangrijk dat medewerkers vitaal, gepassioneerd en productief blijven door hun loopbaan heen. Drie aspecten spelen hierbij een grote rol: werkvermogen, vitaliteit en employability. Een combinatie tussen deze drie is nodig om duurzaam inzetbaar te zijn.

WERKVERMOGEN

Werkvermogen zegt iets over hoe goed iemand zowel fysiek als psychisch in staat is om te werken. Voor de medewerker gaat het hierbij om de balans tussen belastbaarheid en arbeidsbelasting.

VITALITEIT

Vitaliteit is een breed begrip. Meestal wordt er direct een link gelegd met lichamelijke gezondheid, maar het is meer. Vitaliteit is ook gericht op de inhoud van het werk en daarbij de inspiratie en energie die medewerkers gedurende hun loopbaan uit het werk blijven halen. Factoren als het doen van zinvol werk, afwisseling en uitdaging zijn bijvoorbeeld van invloed.

EMPLOYABILITY

Employability beschrijft in hoeverre medewerkers nu en in de toekomst in staat zijn om hun werkzaamheden goed te kunnen blijven uitvoeren. Dit kan in dezelfde functie zijn, maar ook binnen een andere functie of organisatie. Door de snelle veranderingen is het belangrijk dat een medewerker zijn/haar vaardigheden en kennis op peil houdt en zich makkelijk kan aanpassen aan deze veranderingen.

INHOUD

De module Duurzame Inzetbaarheid gaat in op deze drie belangrijke bouwstenen. Voeg deze module toe aan uw onderzoek en u ziet meteen of medewerkers energie halen uit hun werk, genoeg uitdaging ondervinden, maar ook of ze actief werken aan het verbeteren van hun vaardigheden. Een interessante uitbreiding op uw onderzoek.