Baanzekerheid                                      

Stabiliteit en zekerheid

Een baan voor het leven? Jaren geleden was dit vanzelfsprekend, maar tijden veranderen. Er wordt meer flexibiliteit van ons verwacht, want vaste arbeidscontracten worden tegenwoordig minder snel gegeven waardoor we vaak korter bij een organisatie werken. Toch houden veel medewerkers van stabiliteit en zekerheid, zeker als ze kinderen krijgen en hun hypotheek moeten betalen. Onzekerheid kan dan zorgen voor bezorgdheid en stress, wat weer invloed heeft op werkprestaties en sfeer. Daarom besteden we in onze vragenlijst aandacht aan baanzekerheid.

Inhoud

Met de TevredenheidsMonitor komt u te weten of uw medewerkers er vertrouwen in hebben dat ze hun baan kunnen behouden. Op basis van de uitkomsten kunt u bijvoorbeeld gericht communiceren, zorgen bij medewerkers wegnemen of verwachtingen goed managen.

Module

Hebben uw medewerkers vertrouwen in de organisatie? Hoe schatten ze hun carrièrekansen en gevolgen van een baanwissel in? Als u meer wilt weten over het vertrouwen van uw medewerkers in de toekomst, kunt u de TevredenheidsMonitor uitbreiden met vragen uit de Module Baanzekerheid & Continuïteit. Hierin komen onder andere de volgende onderwerpen terug:

  • Continuïteit van de organisatie
  • Stabiliteit en zekerheid
  • Interne en externe werkgelegenheid
  • Suggesties en verbeterideeën