Arbeidsvoorwaarden                                      

Eerlijkheid maakt blij

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel belangrijk! We moeten immers kunnen eten en de rekeningen betalen, maar we willen ook dat onze werkgever ons waardeert. Die waardering halen we uit complimenten, maar ook uit onze arbeidsvoorwaarden. Deze moeten dan wel eerlijk zijn en goed aansluiten bij wat er van ons gevraagd wordt op ons werk, want als we vinden dat we minder krijgen dan waar we “recht op hebben” voelen we ons ondergewaardeerd en neemt onze tevredenheid en motivatie af.

Inhoud

Met de TevredenheidsMonitor gaan we in op zowel primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden. We besteden onder andere aandacht aan de eerlijkheid van het salaris in vergelijking met anderen. Voor sommige medewerkers kunnen arbeidsvoorwaarden een reden zijn om ander werk te zoeken. Ook hier besteden we aandacht aan.

Module

Als u meer wilt weten over hoe er binnen uw organisatie over de arbeidsvoorwaarden wordt gedacht, kunt u de TevredenheidsMonitor uitbreiden met vragen uit de themamodule Arbeidsvoorwaarden. Hierin komen onder andere de volgende onderwerpen terug:

  • Salarisvooruitzichten
  • Secundaire arbeidsvoorwaarden: specifiek per onderdeel
  • Duidelijkheid arbeidsvoorwaardenpakket
  • Suggesties en verbeterideeën