Topwerkgever: Stayokay wint de Gouden Vuurtoren

Stayokay wint de Gouden Vuurtoren 2017

“Een échte Stayokayer maakt makkelijk contact, is naar buiten gericht en maakt sfeer”. Zo omschrijft HR-manager Esther Visser wat Stayokay zo bijzonder maakt. Dat het geen doorsnee-organisatie is, wordt al snel duidelijk bij de uitreiking van de Gouden Vuurtoren 2017 in de nieuwste locatie in het centrum van Utrecht.

Betrokken Medemerkers

Stayokay is een nieuwe weg ingeslagen. Waar de vorige generatie nog wakker werd in een jeugdherberg, straalt Stayokay nu de sfeer uit van latte macchiato, chillen en werkspots met usb-oplader in een hostel. De HR-visie is al net zo modern. Voor de nieuwe vestiging in Utrecht zijn geen traditionele sollicitatiegesprekken gehouden, maar werden alle sollicitanten op één dag uitgenodigd. Via talentpitches en speeddates is uiteindelijk een hecht team geformeerd. “We letten veel meer op persoonlijkheid, belangstelling en hulpvaardigheid en minder op diploma’s en ervaring. De medewerkers zijn Stayokay en ze brengen het merk Stayokay verder. Daarom hebben we het vaak over medemerkers in plaats van medewerkers. En als de medemerkers het naar hun zin hebben, straalt dat over op onze gasten.”

Lees hier een interview in Hospitality Management met directeur Marijke Schreiner over de visie en toekomstplannen van Stayokay.

Stijging op 17 punten

Stayokay liet van 43 organisaties de grootste stijging in medewerkerstevredenheid zien. Sinds het vorige medewerkersonderzoek was er op maar liefst 17 punten een stijging te zien. Met name het vertrouwen in de organisatie en de nieuwe koers doen het goed bij de medewerkers. “Ik vind het heel mooi om te zien dat we het vertrouwen van de medewerkers krijgen” zegt Esther Visser. “We leggen bewust steeds meer verantwoordelijkheid bij de medewerkers en de teams. De samenstelling van de menukaart is bijvoorbeeld door een groep medewerkers zelf gemaakt. Verder staan de managers ook zoveel mogelijk tussen de mensen. De medewerkers krijgen de vrijheid om dingen zelf op te lossen en iedereen kan een training volgen bij onze eigen Academy. Dat maakt dat de betrokkenheid heel sterk is. Natuurlijk hebben wij ook onze aandachtspunten. Zo wil je één concept op 22 verschillende locaties en begin je ieder seizoen weer met een paar honderd nieuwe mensen. Maar het geeft ook weer dynamiek. Op deze locatie werkt nu Margot; zij werkte vorig jaar nog op Texel en neemt die Stayokay-ervaring ook weer mee hiernaartoe.”

Stayokay_TopWerkgever_02

Gitaar

Stayokay mag dan gerestyled zijn, de gitaar is gebleven! Tijdens de fotoshoot ging team Utrecht-Centrum spontaan jammen. En bijna alsof het geregisseerd was, kwam er binnen 5 tellen een heuse gitaar tevoorschijn. Met de skills van een echte singer-songwriter werd het ouderwetse kampvuurlied vervangen door nummers van Ed Sheeran en Passenger. Daarbij bleek Margot ook nog eens een fantastische zangstem uit Texel te hebben meegenomen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*