Topwerkgever: Platina Vuurtoren Sorgente

Iedere dag werken bijna 70 betrokken medewerkers aan een zorgvuldige levering van medische voeding aan mensen thuis. Daarnaast hebben de specialistische teams uitgebreide kennis op het gebied van voedingszorg thuis.

Hoezo betrokken?

Hoe komt het dat de medewerkers zo betrokken zijn bij Sorgente? In de medewerkersonderzoeken die we voor Sorgente uitvoeren, krijgen we keer op keer een hoge respons.  In het afgelopen onderzoek ging het zelfs om 92%! En wat blijkt: de medewerkers zijn ook nog eens heel tevreden! Twee bijzondere punten dragen bij aan de hoge betrokkenheid en tevredenheid. Ten eerste leren nieuwe medewerkers via een inwerkprogramma van vier weken alle ins en outs bij Sorgente. Ten tweede ligt de focus op Shine!

Directeur-Monique-Klepke-ontvangt-de-Platina-Vuurtoren-uit-handen-van-Arie-Pieter-Veldhoen-directeur-MonitorGroep-300

Directeur Monique Klepke ontvangt de Platina Vuurtoren uit handen van Arie Pieter Veldhoen, directeur MonitorGroep.

 

In een notendop

Vanaf het moment dat de drie diëtisten Sorgente oprichtten, zijn ze het er over eens: kwaliteit staat voorop. ‘Een goed bedrijfsresultaat is mooi, maar voeding blijft onze passie’ Patiënten hebben al genoeg aan hun hoofd en moeten snel en makkelijk kunnen beschikken over de juiste voeding en hulpmiddelen. En met zo min mogelijk fouten. Om dat te bereiken, stuurt Sorgente niet alleen op klanttevredenheid, zij ziet juist tevreden, loyale medewerkers als een belangrijke factor om continue, kwalitatief goede dienstverlening te realiseren. ‘Verzekeraars zijn businesspartners, wij zijn er echt voor de patiënten’. Om de patiënten dichtbij te brengen en een gezicht te geven, hangen er portretten in de kantine die het persoonlijke verhaal van de patiënt vertellen. Daarnaast luisteren de medewerkers naar verhalen van de patiënten, waardoor de medewerkers heel nauw betrokken zijn bij voor wie ze het doen. ‘Dat geeft een enorme drive bij de medewerkers en het inspireert om alles te doen in het belang van de patiënt’, aldus Monique Klepke, directeur van Sorgente.

Helen-Gerrits-Monique-Klepke-en-Marjon-van-der-Looij-zijn-trots-op-deze-hoge-medewerkertevredenheid-300x200

Helen Gerrits, Manager P&O, Monique Klepke, directeur en Marjon van der Looij, Mede-Oprichtster Sorgente

 

Shine!

Sorgente had in de afgelopen jaren continu aandacht voor goed werkgeverschap, ontwikkelmogelijkheden en werkplezier. Dit zorgde dat de medewerkertevredenheid met meer dan een halve punt (!) is toegenomen. Het ‘shine-project’ is zo’n pareltje van Sorgente dat bijdraagt aan het – toch al hoge – werkplezier.

‘Met Sorgente doen we zoveel mooie dingen en daar staan we niet altijd bij stil. Je benoemt al snel de dingen die beter kunnen en daarom werd het tijd dat we onze successen wat meer samen gingen vieren. Dat deden we met ‘shine’, aldus Monique Klepke.

Onder andere de tevredenheid over de doorgroeimogelijkheden is sterk toegenomen. Een bijzonder knappe prestatie om zo een stijging te realiseren terwijl je al zo hoog scoort. ‘Waar we al jaren grapten dat een Vuurtoren niet zou misstaan aan het Lichtschip in Houten (daar is Sorgente nu enkele jaren gevestigd), is het nu realiteit’, aldus een stralende Helen Gerrits, Manager P&O. Natuurlijk wordt ook dit succes samen gevierd. De medewerkers genieten van hun TopSorgente taart!

Meer weten over Sorgente

Sorgente-is-TopWerkgever-300x300

Na een grote stijging in medewerkertevredenheid ontvangt Sorgente in 2015 de Platina Vuurtoren. Sorgente, een TopWerkgever waarbij tevreden medewerkers en tevreden klanten voorop staan!

Fotografie: Wout Ritzema

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*