Topwerkgever: Platina Vuurtoren voor Kennemer Wonen

Kennemer Wonen uit Alkmaar heeft de Platina Vuurtoren 2013 gewonnen, de award voor de grootste toename in betrokkenheid en tevredenheid van de medewerkers.

Directeur Dick Tromp en HRM adviseur Serina de Lange waren blij en verrast. “We zijn er heel blij mee en we zijn trots dat we met zulke betrokken medewerkers de huurders zo goed mogelijk kunnen helpen” zegt Dick Tromp. Samen met Serina de Lange en de OR nam hij de award in ontvangst.

Platina Vuurtoren

De Platina Vuurtoren is de award die onderzoeksbureau de MonitorGroep jaarlijks uitreikt aan de organisatie met de grootste stijging in tevredenheid en betrokkenheid van de medewerkers over meerdere jaren. Kennemer Wonen heeft voor de derde maal een medewerkerstevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door de MonitorGroep. Daaruit bleek dat de tevredenheid – die al hoog was – nog verder is toegenomen. Kennemer Wonen is een sociale huisvester in Alkmaar en bedient huurders in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Uitgeest en Heiloo. Er werken 100 medewerkers.

Top Werkgever Kennemer WonenPlatina Vuurtoren Kennemer Wonen

Beschikbaar voor de huurders

Beschikbaar en betaalbaar staan centraal in de strategie van Kennemer Wonen. “Wij vinden dat het onze taak is om huurders zo goed mogelijk een betaalbare woning te bieden. Dat doe je het best als je tevreden medewerkers hebt die zich verbonden voelen met de organisatie” aldus Dick Tromp. Voor HRM adviseur Serina de Lange is dit  het uitgangspunt voor het HR beleid. Serina de Lange: “We kijken steeds goed wat er uit de TevredenheidsMonitor komt aan verbeterpunten. De afgelopen periode hebben we bijvoorbeeld speciale aandacht gegeven aan de besluitvorming, het geven en ontvangen van feedback en de samenwerking en communicatie tussen de afdelingen. Als medewerkers beter weten wat er speelt, kunnen ze huurders ook beter adviseren. Daarnaast besteden we blijvend aandacht aan het ontwikkelen van mensen door trainen en opleiden.”

Aandacht voor de kernwaarden in het medewerkersonderzoek

“Het afgelopen jaar hebben we speciale aandacht besteed aan het formuleren van gedragsindicatoren bij onze drie kernwaarden. In het medewerkersonderzoek hebben we ook gekeken of de kernwaarden al in het DNA zitten van onze medewerkers. De kernwaarden Betrokken en Betrouwbaar worden sterk beleefd bij onze medewerkers. De stelling: ’We voelen ons verantwoordelijk voor een goede dienst naar de huurders’ scoorde bij de medewerkers heel hoog. Dat was mooi om te zien” aldus Serina de Lange. “Dit jaar gaan we meer aandacht schenken aan de kernwaarde Kostenbewust.

Op bezoek bij een andere TopWerkgever

Naast de Platina Vuurtoren ontving Kennemer Wonen nog een certificaat: TopWerkgever, de erkenning van de MonitorGroep voor een bovengemiddelde tevredenheid. Tijdens de uitreiking bleek dat de medewerkers het afgelopen jaar voor een uitje van de personeelsvereniging op bezoek waren geweest bij Ducktrail in Wormerveer, ook een TopWerkgever. Overigens werden de medewerkers van Kennemer Wonen door de afdeling P&O getrakteerd op speciale TopWerkgever-smoothies.

Platina Vuurtoren en Smoothie

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*