Topwerkgever: De doeners van LINKIT

De doeners van LINKIT

LINKIT heeft een vaste traditie van meten en verbeteren. Het medewerkersonderzoek is voor LINKIT een jaarlijks moment van stilstaan bij het werk. En dat loont: LINKIT is de winnaar is van de Platina TopWerkgever Award 2017. “Onze organisatie is als een puzzel. Ieder stukje is even belangrijk en als er een stukje ontbreekt, dan zijn we niet compleet”, benadrukt Bert Peters, algemeen directeur van LINKIT.

Gong van geluk

Resultaten en relaties zijn de belangrijkste ingrediënten voor werkgeluk. Als je samen successen viert, zie je beide punten terug. En bij LINKIT weten ze wel hoe ze successen moeten vieren. De uitreiking van de Platina TopWerkgever Award werd groots gevierd. HR Manager Marjolein Haringa luidde de gong en in rap tempo verzamelden de medewerkers zich in de Crushroom. Gespannen gezichten over welk succes er nu weer was bereikt. En dan was dit al het derde ‘viermoment’ deze week. ‘Dat is het enige nadeel van zoveel successen, veel taart’, grapt directeur Bert Peters.

Geluk = doen!

Hoe bereik je nu zo’n hoge tevredenheid? Bert Peters vindt het geen ‘rocket science’. “Voor ons betekent het luisteren naar de medewerkers, maar daarna vooral actie. Doen! We nemen de belangrijkste stijgers en dalers uit het medewerkersonderzoek en kijken hoe we vervolg geven aan de resultaten en of dit individueel of in teams het beste is.” En als we even door praten, merk je dat LINKIT op allerlei fronten vernieuwt en verbetert.

LINKIT_Topwerkgever_Taart2_40 (1280x853)

Succes moet je vieren! HR Manager Marjolein Haringa snijdt een TopWerkgever taart aan.

LINKIT_Topwerkgever_bereik (1280x854)

Directeur Bert Peters licht toe: Zo'n hoge tevredenheid is vooral doen!

Ontwikkelen is bijblijven

Maar liefst 85% van de medewerkers vindt LINKIT innovatief. Dat is een sterke toename. HR Manager Marjolein Haringa licht toe dat de manier van werken moderner en innovatiever is: “Nu het flexwerken is ingevoerd, zijn de lijnen korter. Je hoort meer en bent gelijk betrokken. Dat is veel effectiever dan een hokjescultuur waarin iets wordt besproken en je weet er niets van.” “Deze informele manier van werken past goed bij LINKIT, zeker nu we afstand hebben genomen van het hiërarchisch georganiseerd model” vult Peters aan.

Ontwikkelen is bijblijven

De IT-markt verandert iedere dag. De kracht van LINKIT zit volgens Bert Peters daarom niet in langetermijnplannen, maar juist in een flexibele, wendbare organisatie waarin kennis bovenaan staat. “Op training en opleiding hebben we nog nooit bespaard, die zijn bijna ongelimiteerd. Vroeger zeiden ze: het gaat snel. Nou word wakker, het gaat nu nog veel sneller!’ In het verleden merkte LINKIT wel dat niet alle medewerkers de snelheid van de ontwikkelingen konden bijhouden. Dat is nu geen optie meer en LINKIT gaat voor de beste IT-medewerkers. HR Manager Marjolein Haringa licht toe: ‘Ik zie juist dat vooral de jonge LINKIT-medewerkers een heel duidelijk beeld hebben van wat ze willen leren en welke cursussen ze willen volgen. Met plezier zonderen deze medewerkers zich een weekend af om samen met collega’s een nieuwe techniek in de vingers te krijgen. Dat is zo inspirerend! En dat kan ook bij ons. Zo binden we onze medewerkers aan LINKIT.”

LINKIT_Topwerkgever_bloemen (1280x853)

V.l.n.r. Directeur Bert Peters, HR Manager Marjolein Haringa, Jeroen Bakker en Janneke van der Ham van de MonitorGroep

Gaan voor de 8!

Jeroen Bakker en Janneke van der Ham, onderzoekers bij de MonitorGroep reiken de Platina TopWerkgever Award uit. Een mooie oeuvreprijs voor de stijging in medewerkertevredenheid over meerdere jaren.

Hoe de toekomst voor LINKIT eruit ziet?

Geen langetermijnplan dus, maar er zijn wel een aantal belangrijke waarden die LINKIT koestert: Wendbaar zijn, Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, Informele en Open werksfeer. Business Development Directeur Arian Khamooshian spreekt toch enthousiast zijn ambitie uit: ‘Super man! We gaan nog harder omhoog hoor, we gaan de 8 halen!’

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*