Van werkdruk naar werkgeluk

Het traject ‘Van werkdruk naar werkgeluk’ is een combinatie van twee workshops:

Workshop 1: Nooit meer te druk

We hebben het druk. Te druk. Onze inboxen en to-dolijsten puilen uit, we rennen van de ene afspraak naar de volgende, een constante stroom aan informatie komt ons tegemoet, onzekerheid en burn-out liggen op de loer. We proberen alles gedaan te krijgen en er is een continu knagend gevoel dat we altijd tekortschieten in ons werk. Meer dan de helft van de medewerkers in Nederland ervaart een (te) hoge werkdruk. Hoog tijd dus voor de workshop ‘Van Werkdruk naar Werkgeluk!’. Een workshop in twee delen.

In de eerste workshop ‘Nooit meer te druk’ leren de deelnemers om bewust keuzes te maken. Timemanagement helpt niet meer, hernieuwde aandacht wel. De workshop biedt oplossingen om meer controle over het werk te krijgen, met gerichte aandacht op de dingen die iemand doet.

  • Wat is werkdruk?
  • Welke overtuigingen hebben we? Welke helpen en beperken ons?
  • Mijn beste zelf, weg met het schuldgevoel.
  • Werken met aandacht (focus) en flow.
  • Energiegevers en energielekken.
  • Praktische tips.
  • Mijn belofte aan mezelf.

Workshop 2: Werkgeluk 

Als je fulltime werkt, werk je in je leven ongeveer 83.000 uur. Dan is het prettig als je die uren met plezier doorbrengt. Voor jezelf, maar ook voor de organisatie. Gelukkige medewerkers presteren beter. Maar wat is nu de sleutel tot werkgeluk? In de workshop Werkgeluk ontdekken de deelnemers hun eigen werkgeluk en krijgen ze inzicht in gelukmakers en kernwaarden. Ze oefenen in het geven van complimenten en leren op een positieve manier keuzes te maken in het werk. We laten voorbeelden zien van organisaties die gericht aandacht besteden aan het geluk van de medewerkers.

Praktische informatie


10-15 deelnemers


2 workshops van elk 3 uur (9.30-12.30 of 13.30-16.30).


1750,- voor de twee workshops samen, inclusief trainingsmateriaal.


In-company. Kijk hier voor inspirerende locaties in uw buurt.


Afwisseling van theorie en praktische oefeningen.


Vooraf vullen de deelnemers een vragenlijst in over hun werkdruk en werkgeluk. Ze ontvangen een persoonlijk geluksprofiel.