Artikel: Medewerkers fluitend naar het werk

10 tips voor fluitende medewerkers:

1. Loop af en toe langs de werkplekken en toon oprechte belangstelling. Dit kunnen algemene vragen zijn hoe het ermee is, maar ook of het allemaal lukt met waar hij/zij mee bezig is.

2. Laat medewerkers merken dat je vertrouwen hebt in hun expertise door zaken zelf los te laten.

3. Onthoud wat de medewerker heeft verteld en vraag hoe het er nu mee gaat. Kom er ALTIJD op terug. Ook al is het een vervelend bericht.

4. Geef duidelijke instructies aan je medewerker. Maak de boodschap SMART (Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch Tijdsgebonden).

5. Vraag je medewerker eens naar zijn successen van de afgelopen periode. Beloon dit met een compliment, ook al is het maar heel klein succesje. Immers 80% van de conversatie gaat vaak over zaken die niet goed gaan.

6. Probeer signalen serieus te nemen. Laat weten dat je het gehoord hebt en wanneer jehierop terugkomt.

7. Benoem de resultaten van het project: de successen. Vier succes! De rest is om van te leren en het voortaan anders aan te pakken.

8. Je helpt iemand meer door niet te helpen.

9. Een project heeft een begin en een eind. Vergeet niet om het einde duidelijk te benoemen, zodat het niet blijft hangen.

10. Laat medewerkers merken dat fouten maken juist een manier is om samen een lerende organisatie te worden. Fouten maken is een middel om als bedrijf beter te worden.

Bron: Annet Scholte Albers 2011

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*