Klantcase: Gezonde medewerkers bij de DDL-Groep

HR DDL-Groep stuurt op fitte medewerkers

Gezonde medewerkers zitten lekkerder in hun vel. Ze net een beetje de fitte kant op helpen is dus zeker de moeite waard. En dat is niet alleen gezond, het is ook nog eens leuk en goed voor de sociale binding. Bij de DDL-Groep, bestaande uit 4 laboratoria in Rijswijk, zijn Sanne Quint, Doreen van der Pols en Eva Barendse van de HR-afdeling zich hier maar al te bewust van. Ze zoeken dan ook altijd nieuwe mogelijkheden om hun medewerkers te inspireren.

Van bananenbrood naar pipetpret

Tijdens de voorbereiding van het medewerkersonderzoek bij de DDL-groep, vertelden ze enthousiast: ‘In een organisatie waar medewerkers veel fysiek werk doen en veel herhalende pipetteerwerkzaamheden uitvoeren, is aandacht voor gezondheid extra belangrijk. Daarom hebben we de jaarlijkse ‘gezonde week’ geïntroduceerd: een week vol activiteiten en acties die uitnodigen tot gezond eten en voldoende bewegen.

Grotere verbondenheid

Oké, het trappenhuis is niet zo gezellig, maar tijdens de gezonde week hangen we er leuke posters op om het gebruik van de trap aan te moedigen. Verder organiseren we een wekelijkse bootcamp, lunchwandelingen en hebben we elke week bedrijfsfruit in de kantine. Dat werkt aanstekelijk. Pasgeleden hebben medewerkers van de personeelscommissie voor de hele organisatie gezonde tussendoortjes gemaakt, waaronder een yoghurt bar en veel gezonde baksels. We zijn nu aan het kijken hoe we dit op meer regelmatige basis kunnen organiseren. ‘Ontzettend leuk!’ En de medewerkers? Ook daarvan hoort de DDL-groep positieve geluiden: “Door de bootcamp dwing ik mezelf op dinsdag op tijd te stoppen met werken om lekker buiten te gaan sporten, de drempel is hierdoor laag. Het is intensief maar aan het einde van de les heb ik juist meer energie. Door dit samen met collega’s te doen, spreek ik collega’s die op andere afdelingen werken. Zo spreek je elkaar toch wat makkelijker aan op de werkvloer.”

Bewegen & gezelligheid

Natuurlijk is er buiten de gezonde week ook aandacht voor gezondheid bij DDL-Groep. Doreen vertelt: ‘Ik vind tevreden medewerkers belangrijk en wil ze goed faciliteren op het gebied van gezondheid, want het resultaat zie je terug op kantoor en op het lab. Zo hebben we een tafeltennistafel aangeschaft en zijn we nu aan het kijken of we een middag per maand een (sport)masseur kunnen inhuren. Daarnaast zijn we ook bezig om een 8-weekse mindfulness cursus vanuit het bedrijf te organiseren. Tot slot is het ook belangrijk om de focus niet enkel op gezondheid te leggen, daarom organiseren we naast alle gezonde acties ook leuke borrels en BBQ’s.’

Lees meer over Duurzame Inzetbaarheid

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*