Topwerkgever: Werken bij funda is als thuiskomen

Is het de funda Monday, de keuken of de informele werksfeer waardoor de mensen zich bij funda zo thuisvoelen? Feit is dat medewerkers van funda heel erg tevreden zijn met hun werk. De medewerkertevredenheid steeg de afgelopen jaren structureel. De stijging was goed voor de eerste prijs, de Platina Vuurtoren 2016. Marc Duijndam, directeur van funda nam de prijs met een heel team in ontvangst van de MonitorGroep.

Stijgende tevredenheid

In 2009 begon funda – hét vastgoedplatform van makelaars voor consumenten – met een jaarlijks medewerkersonderzoek. Er werkten toen 47 medewerkers en het gemiddelde tevredenheidscijfer was een 7,1. Sindsdien is de organisatie verdubbeld in omvang en is het tevredenheidscijfer gestegen naar een 7,7. Medewerkertevredenheid is voor funda een speerpunt. HR Manager Ilse Westerveen: ‘Aandacht voor medewerkers staat bij ons het hele jaar door op de agenda. We verbinden voor het MT concrete doelen aan het medewerkersonderzoek. Dat moet ook, want de organisatie groeit en je kunt niet bij het oude blijven.’

funda hoofdkantoor

Altijd op de hoogte

Funda blinkt onder andere uit in de informatievoorziening naar de medewerkers. Communicatieadviseur Gonneke Daris: ‘Elke twee weken presenteren verschillende teams tijdens de Demo day waaraan gewerkt is en tijdens de maandelijkse funda Monday presenteert het MT in een gezamenlijke bijeenkomst hoe het ervoor staat met de organisatie’. Een schoolvoorbeeld van transparantie.

Aan de slag met de resultaten

Ook op andere gebieden heeft funda een sterke groei doorgemaakt. Bij funda werken veel relatief jonge, gedreven medewerkers en juist deze groep wil uitdaging en zichzelf ontwikkelen. ‘Om daarvoor mogelijkheden te creëren hebben we onder andere het salarishuis en functiehuis aangepakt. Dit maakte de ontwikkelmogelijkheden meteen een stuk duidelijker voor de medewerkers. Ook het bezoeken van congressen en trainingen, vaak ook internationaal, stimuleren en faciliteren we.’ aldus Marc Duijndam.

 

Thuisbasis

Per maand komen 34 miljoen huizenzoekers bij funda. Uitstraling en sfeer zijn dan ook heel belangrijk, naar buiten én van binnen. Directeur Marc Duijndam hecht veel waarde aan de sfeer binnen het bedrijf: ‘Bij funda gaat het erom dat de mensen zich er prettig voelen en zich kunnen ontwikkelen. We proberen een inspirerende omgeving te creëren waarin iedereen zich thuis voelt en het beste uit zichzelf kan halen. We zijn net verhuisd naar een nieuw pand dat we samen hebben ingericht. Iedereen heeft daarbij inspraak gehad en het resultaat is prachtig.’

Blije medewerkers bij funda

Een bijzondere prestatie

Met de Platina Vuurtoren wordt de organisatie beloond die over een langere periode actief aan de slag is gegaan met het verbeteren van de medewerkertevredenheid. Funda hoort hiermee tot een selecte groep organisaties die zo’n sterke stijging in tevredenheid realiseren. In voorgaande jaren ging deze prijs o.a. naar Biohorma, bekend van o.a. Dr A. Vogel, Sorgente (medische voeding) en woningcorporatie Kennemer Wonen.

Marc_AriePieter_IMG_0098 02

Over de MonitorGroep

Onderzoeksbureau de MonitorGroep is gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van HR en organisatieontwikkeling.

Fotografie: Wout Ritzema – Blinque Imagineering

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*