Follow-up

U haalt het meeste uit de TevredenheidsMonitor als u met de resultaten aan de slag gaat. We zien dat 85% van de organisaties die dit doen, na twee jaar een hogere tevredenheid hebben en beter presteren dan andere organisaties.

We kunnen u op de volgende gebieden ondersteunen bij de verbeteringen:

Presenteren

Elke verbetering begint met een presentatie van de resultaten. Belangrijk bij een presentatie voor de medewerkers is dat u het gesprek op gang brengt. Een presentatie is bij ons dan ook geen monoloog maar een interactieve bespreking.

VerbeterWorkshop

Wij hebben gemerkt dat er vier principes zijn die leiden tot de beste resultaten. Op basis van deze principes hebben we een format ontwikkeld voor een energieke VerbeterWorkshop. Dit is de ideale start voor een verbetertraject.

ThemaWorkshops

Dit zijn workshops van een halve of hele dag over een specifiek thema’s zoals werkdruk, werkgeluk, cultuur, talenten en beoordelen. We vertellen iets over de theorie en passen die meteen toe. We kiezen altijd voor een actieve werkvorm. De workshop zijn geschikt voor groepen tot 15 deelnemers.

Coaching van verbeteringen

Hoe zorgt u ervoor dat de verbeteringen écht worden doorgevoerd en niet ondersneeuwen in de waan van de dag? Een ervaren coach van de MonitorGroep kan hier voor zorgen. Door het verbeterteam te coachen garanderen we dat het verbetertraject slaagt.