Daphne Analbers, luisteraar

Daphne Analbers, bevlogen van beroep

Een busje bevlogenheid

Vanochtend zat ik, zoals elke ochtend, in de bus op weg naar het werk. Voor mij is dat altijd een moment om even rustig wakker te worden. Hoewel ik geen ochtendhumeur heb, kan ik ook niet echt stellen dat ik een ochtendmens ben. Terwijl ik uit mijn slaperige toestand probeer te komen, word ik rustig rondgereden door Utrecht. Heerlijk toch?! Vanochtend liep het net even anders, toen ik na een korte sprint mijn vaste bus net haalde. ‘Precies op tijd, stap gauw in!’ groette de buschauffeur me met een glimlach. Vervolgens richtte hij zich tot alle busreizigers: ‘Jullie hebben zo’n werklust, laat ik maar snel vertrekken!’. Ik voelde een glimlach opkomen en merkte dat ik niet de enige was. Leuk, zo’n bevlogen buschauffeur!

Bevlogenheid. Het is een bekend begrip geworden. Medewerkers met passie voor en plezier in hun werk. Bevlogen medewerkers voldoen aan drie hoofdkenmerken: vitaliteit, toewijding en absorptie (Schaufeli en Dijkstra, 2010). Ze zijn energiek en veerkrachtig, betrokken bij de organisatie en gaan helemaal op in hun werk. Mensen die werken met bezieling! Verder is er nog een leuke bijkomstigheid voor de omgeving, zo merkte ook ik vanmorgen: bevlogenheid werkt aanstekelijk! Ik stapte namelijk toch echt met een beter gevoel uit de bus dan andere ochtenden.

Vroeger werd werken vaak gezien als ‘iets dat er nou eenmaal bij hoort’. Tegenwoordig moeten (of mogen) we doorwerken tot 67 jaar en wordt het wel erg lang ‘doorzetten en volhouden’ als we geen plezier uit ons werk halen. We leven maar één keer en het is jammer van je tijd om iets te doen wat je eigenlijk niet zo leuk vindt. Gelukkig zijn er manieren om het werk aantrekkelijker te maken en bevlogenheid te bevorderen (Bakker, 2009). Je kunt er zelf aan werken. Wees optimistisch. Geloof dat je het kan (eigen effectiviteit). Heb eigenwaarde. Ook kan je als organisatie bevlogenheid onder medewerkers stimuleren. Zorg bijvoorbeeld voor een stimulerende feedbackcultuur, coaching en voor sociale steun. Interessant hierbij is om eens te meten hoe het staat met de bevlogenheid onder medewerkers binnen jullie organisatie.

En? Ben jij al bevlogen van beroep?

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*