Topwerkgever: Cultura uit Ede is TopWerkgever

TopWerkgever word je niet zomaar

De centrale hal van het pand van Cultura laat er geen twijfel over bestaan: dit is de culturele hotspot van Ede en omgeving. De pas gerenoveerde entree is uitnodigend en voelt majestueus aan. Na een vrolijk welkom door de receptioniste heb je toegang tot de stadswinkel, het theater, de workshopruimtes en de ruime bibliotheek.

Een sterke verbetercultuur

In deze inspirerende omgeving werken de medewerkers van Cultura met veel passie aan een gevarieerd cultureel aanbod voor de omgeving. Om te kijken waar Cultura kan verbeteren, heeft HR Manager Mark van den Berg gekozen voor het uitvoeren van het medewerkersonderzoek, de TevredenheidsMonitor. Samen met het MT en de OR heeft hij de vragenlijst afgestemd op de thema’s die voor Cultura belangrijk zijn. ‘Een prettige samenwerking met veel ruimte voor ieders mening. Zo ontstond een onderzoek waar iedereen achter stond’, aldus Van den Berg.

 

Cultura_ede_Certificaat

De lat ligt hoog

Inmiddels zijn de resultaten bekend en Cultura is blij verrast. De medewerkers leggen de lat hoog en vinden goede kwaliteit belangrijk. Met een 7,7 ligt de algemene tevredenheid bij Cultura ruim hoger dan gemiddeld in Nederland. De passie voor kunst en cultuur spat er bij de medewerkers vanaf. Ze kunnen hun talenten inzetten tijdens afwisselende werkzaamheden en dit is terug te zien in de hoge waardering van de werkinhoud. Het gevoel iets moois bij te dragen aan de stad Ede en bezoekers blij te maken, maakt dat bijna alle medewerkers van Cultura met plezier naar hun werk gaan.

Janneke van der Ham en Pim Stalenhoef van de MonitorGroep presenteerden de resultaten aan het MT en de ondernemingsraad en sloten af met de uitreiking van het TopWerkgever certificaat. De resultaten laten immers zoveel positieve verschillen zien met gemiddeld Nederland, dat Cultura tot de top van werkgevers behoort. HR-manager Mark van den Berg is trots, maar blijft ambitieus: “We hebben de laatste tijd flink ingezet op onder andere de vitaliteit van de medewerkers. Daarom is het mooi om te zien dat dit positief uit het rapport komt. De resultaten zijn geweldig, maar ik zie nog wel verbeterpunten waar we de komende periode op kunnen focussen. Het zou bijvoorbeeld goed zijn als de afdelingen nog dichter bij elkaar komen.”

Directeur Gerry Poelert is vooral erg blij dat de medewerkers de koers van Cultura omarmen. “Hier heb ik heel hard aan gewerkt en mijn best voor gedaan en het is goed om te horen dat de medewerkers hier ook vertrouwen in hebben. Dat maakt ons één Cultura.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*