Topwerkgever: “Connectie maken, daar draait het om.”

Juzt heeft binnen de jeugdzorg en de jeugdhulpverlening zeer hoge scores op het gebied van medewerkertevredenheid. En dat juist in een tijd van een transitie in de jeugdzorg waarin er veel is veranderd. Aan Erwin Höppener, voorzitter van de Raad van Bestuur van Juzt, de vraag wat Juzt anders maakt en wat zijn aandeel is in deze hoge tevredenheid. Al snel komt het gesprek op actuele thema’s zoals zelfsturing en het gedachtegoed van Ricardo Semler.

Mensenwerk vraagt mensenmensen

De website van Juzt zegt ‘Bij Juzt draait het om mensen. Iedere dag zetten ruim 700 medewerkers zich in voor een goede ontwikkeling van kinderen.’ Erwin Höppener licht het toe: “Dat is waar het om draait. Als we succesvol willen zijn in de jeugdzorg is het belangrijk dat onze medewerkers écht connectie kunnen maken. Alleen als je echt connectie met mensen kunt maken, begrijp je ons werk en onze cliënten. De mensen om mij heen kunnen dat allemaal.”


Vertrouwen als basis

Erwin Höppener - Raad van Bestuur, Juzt

“Negen van de tien managers vinden hun rol zeer belangrijk. Ik hoor bij die tien procent die zijn rol relativeert.” – Erwin Höppener, Raad van Bestuur, Juzt.

Höppener vertelt hoe zijn eigen jeugd hem gevormd heeft. “Ik kom zelf uit een gezin met problemen en ik heb geleerd dat het niet werkt als je hard tegen dingen in gaat. Ik kreeg altijd te horen dat ik niets kon. Dat heeft mij erg gevormd, ik ben trots op alles wat ik doe. Ruzie maken kan ik niet.” Al jong moest hij zelf zijn leven organiseren en zich staande houden. Hij leerde om te vertrouwen op anderen. In zijn rol als bestuurder gaat hij er nu ook van uit dat iedereen zelfstandig en professioneel is. “Ik heb fantastische mensen om me heen. Die kunnen hun werk prima zelf. Het enige wat ik doe, is af en toe een goed gesprek met mensen hebben. Tijdens werkoverleg met mijn managers praat ik vooral over hoe het persoonlijk met ze gaat. In een gesprek van een uur kan het een half uur gaan over de privé-situatie. Soms staan er dan nog wat puntjes op de agenda over het werk, maar dan denk ik, laat maar, dat doe je goed, daar kom je best uit.”, aldus Höppener.

Als je hem hoort praten, komt onmiddellijk de vergelijking naar boven met Ricardo Semler, de Braziliaanse topondernemer die in de jaren tachtig een revolutie in managementdenken neerzette. Hij gaf zijn medewerkers de volledige vrijheid en uiteindelijk werden zij er gelukkiger van en werd het bedrijf negen keer zo groot. Maar elk compliment kaatst Erwin Höppener meteen door: “‘Mijn eigen rol is maar beperkt. Wat Juzt heeft bereikt is allemaal de verdienste van de mensen om mij heen.“

Zelfsturing, ook bij Juzt

Höppener vertelt enthousiast over een pilot-project binnen Juzt waarin vertrouwen en zelfstandigheid centraal staan. De vraag is wat zou je doen als je een budget vrij kunt besteden voor het helpen van een groep bijzondere kinderen? De beste ideeën komen van de medewerkers en daarom mogen medewerkers voorstellen doen over hoe zij meerwaarde kunnen bieden voor de doelgroep. Medewerkers met de mooiste initiatieven mogen in de vorm van een zelfsturend team hun project opzetten en uitvoeren.“ Het is misschien wat ‘Idols-achtig’, maar het stelt medewerkers in staat om gericht te doen wat ze belangrijk vinden. Hier maken we een budget voor vrij. Ik vertrouw erop dat het resultaat van deze aanpak bijdraagt aan de 3 belangrijkste dingen: tevreden cliënten, tevreden medewerkers en stakeholders die tevreden zijn over de samenwerking met Juzt.” aldus Höppener.


Juzt - Connectie maken

Feedback
“Wat ik ook belangrijk vind is dat we elkaar feedback blijven geven. Daar leer je van. Ik ben zelf begonnen met het vragen van feedback en dan heb ik echt behoefte aan oprechte feedback over wat ik beter kan doen.”

De bescheidenheid en openheid van Höppener lijken sterk op de eigenschappen van een leider zoals Jim Collins die beschrijft in zijn boek Good to Great. Deze leiders hebben een bescheidenheid en een professionele wil voorop staan. Hun ambities staan in dienst van de organisatie, niet in dienst van zichzelf.

Op de vraag wie zijn voorbeeld is, zegt hij vrij snel “Ik stem geen VVD, ik heb een PvdA-achtergrond, maar als ik Mark Rutte zie optreden dan heb ik daar veel respect voor. Hij stelt zich op ten dienste van het kabinet en vertrouwt de professionals om hem heen.”

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*