Topwerkgever: Koploper BJZ Drenthe is TopWerkgever

BJZ Drenthe is de eerste TopWerkgever onder de Bureaus Jeugdzorg. Alle Bureaus Jeugdzorg hebben inmiddels één of meerdere malen de medewerkerstevredenheid gemeten.

Kenmerkend voor de jeugdzorg zijn de enorme gedrevenheid en passie waarmee de medewerkers hun vak uitoefenen. Gedeelde aandachtspunten zijn de hoge werkdruk en de beperkte tijd voor cliënten.

BJZ Drenthe was één van de eerste bureaus die gebruik maakte van de TevredenheidsMonitor. In 2012 voerden ze het eerste herhalingsonderzoek uit en het positieve resultaat uit het eerste onderzoek werd overtroffen. Met een 7,4 ligt de tevredenheid ruim hoger dan gemiddeld bij de Bureaus Jeugdzorg. Wat maakt Bureau Jeugdzorg Drenthe speciaal? We spraken hierover met Cees Wierda (directeur) en Hélène Stapert (hoofd P&O).

Geen spreadsheetmanagers

Vooral de gemeenschappelijke visie is bijzonder. “We zijn geen spreadsheetmanagers” benadrukt Cees Wierda, directeur van Bureau Jeugdzorg Drenthe. Spreadsheetmanagers sturen vooral op cijfers en volgens vaste patronen. De organisatie wordt dan gezien als een machine met knoppen waaraan je kunt draaien om tot goede resultaten te komen. Bureau Jeugdzorg Drenthe focust liever op mensen en heeft de tevredenheid van de medewerkers en cliënten hoog in het vaandel.

Gedeelde mensvisie

“We werken vanuit een gemeenschappelijke visie op wat we willen en hoe we het aanpakken. Mensen staan bij ons centraal. In het contact met de medewerkers gaan we uit van dezelfde waarden die de medewerkers hanteren bij onze cliënten, namelijk goede vragen stellen in plaats van oplossingen aanreiken. Eigenlijk zie ik onszelf meer als een soort opleiders van mensen.” aldus Wierda.
Hélène Stapert, hoofd P&O van BJZ Drenthe ondersteunt dit: “Ik zie het nog breder, we zijn respectvol en hebben aandacht voor elkaar. Onze leidinggevenden hebben dat mensgerichte in zich. Ik zou bijna zeggen, daar worden ze op geselecteerd.” En dat deze visie aanspreekt, wordt duidelijk uit de resultaten uit de TevredenheidsMonitor. Bijna alle medewerkers vinden hun leidinggevende een betrokken manager.

Solution Focused Therapy

Cees Wierda is al 30 jaar werkzaam in de jeugdzorg waarvan 20 jaar als manager. Hij benadrukt het belang van een goede balans tussen aanpakken en aandacht. “Natuurlijk moeten je cijfers groen zijn. En we hebben hier in Drenthe precies dezelfde problemen als bij de grotere bureaus. Maar ik ben meer van de oplossingen dan van de problemen, daarom propageer ik het Oplossingsgericht Leidinggeven. Al vind ik de Engelse benaming mooier: Solution Focused Therapy.”

Vertrouwen in de toekomst

De oplossingsgerichte aanpak wil Wierda de komende jaren vasthouden. Net als bij de andere Bureaus Jeugdzorg, krijgt ook BJZ Drenthe te maken met veranderingen. Vooral de transitie in de jeugdzorg zal een grote verandering zijn. “Maar dat is op te lossen. Je moet regionaal gaan denken.” stelt Cees Wierda vast. Door te blijven denken in oplossingen, medewerkers de ruimte te geven om mee te denken, ziet hij de transitie vol vertrouwen tegemoet.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*